Втората по големина швейцарска банка Credit Suisse обмисля да съкрати около

...
Втората по големина швейцарска банка Credit Suisse обмисля да съкрати около
Коментари Харесай

Credit Suisse замисля съкращения на около 5000 работни места

Втората по величина швейцарска банка Credit Suisse обмисля да редуцира към 5000 работни места в напъните си за понижаване на разноските, съобщава Ройтерс, базирайки се на добре осведомен източник.

Улрих Кьорнер, назначен за основен изпълнителен шеф на Credit Suisse на 1 август, е претрупан със задачата да понижи разноските ѝ с над 1 милиард $, с цел да може банката да се възвърне от серията кавги. В края на юни швейцарската финансова институция беше наказана от Федералния углавен съд на страната да заплати санкция от 2 милиона швейцарски франка по правосъден развой за пране на пари на българската мафия. 

Мащабът на възможните съкращения отразява провокациите, пред които са изправени Credit Suisse и новият ѝ основен изпълнителен шеф Улрих Кьорнер, който се пробва да изправи на крайници банката след серията от кавги, в които тя беше забъркана. Финансовата институция отхвърли коментар по тематиката и единствено повтори свое предходно изказване, че ще разгласи настояща информация за тактиката си за развиване, когато показа данните за приходите си през третото тримесечие на годината.

Credit Suisse дефинира всяка друга информация за нейните резултати като " спекулативна ", отбелязва Ройтерс.  Базираната в Цюрих банка отхвърли спекулациите, че може да бъде добита от различен мажоритарен притежател или да бъде разграничена на по-малки бизнес структури. 

Credit Suisse към този момент разгласи, че ще понижи разноските си до под 15,5 милиарда швейцарски франка (15,8 милиарда долара) в средносрочен проект на годишна база при прогноза за разноски в размер на 16,8 милиарда швейцарски франка (17,1 милиарда долара) през тази година. До този миг банката не е представяла проект за съкращения на работни места, написа Ройтерс.  Банката беше приета за отговорна в нарушение на корпоративната отговорност по отношение на пране на пари през интервала от юли 2007 година до декември 2008 година, с утежняващи виновността условия.

Пропуските на Credit Suisse са разрешили на незаконната организация да трансферира част от вложените средства, установи съдът. Той разпореди да бъдат иззети 12 милиона швейцарски франка, подадени в сметки, свързани с незаконната организация. Освен това банката беше наказана да изплати отплата от 19 милиона швейцарски франка, съответстваща на сумите, които не са могли да бъдат иззети вследствие на нейните пропуски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР